Hoogleraar Marinka Kuijpers

Prof. dr. Marinka A.C.T. Kuijpers is sinds 1 april 2012 werkzaam als bijzonder hoogleraar 'Leeromgeving en Leerloopbanen in het (V)MBO' aan de Open Universiteit. Zij werkt vanaf maart 2007 als lector ‘Pedagogiek van de beroepsvorming’ aan de Haagse Hogeschool.

Loopbaanontwikkeling

Na een loopbaan als verpleegkundige, docent, ontwikkelingswerker en student is zij in 2003 gepromoveerd op een onderzoek naar loopbaancompetenties bij werknemers aan de Universiteit Twente. Van 2004 tot 2007 heeft zij als senior onderzoeker/adviseur gewerkt bij het Expertise Centrum van Cinop. Vanaf 2003 tot heden doet zij onderzoek naar loopbaanontwikkeling en -begeleiding van leerlingen in het vmbo, mbo en hbo. Van maart 2007 tot 1 januari 2016 was Marinka Kuijpers lector ‘Pedagogiek van de beroepsvorming’ aan de Haagse Hogeschool. Zij is auteur van de boeken ‘Waardevol werk’ en ‘Breng beweging in je loopbaan’.

Naast haar werk als hoogleraar heeft zij een eigen onderneming ‘CarPe CarrièrePerspectief’ op het gebied van loopbaanontwikkeling en -onderzoek voor organisaties en individuen en is zij bestuurder van de Loopbaangroep voor training en coaching op het gebied van loopbaanleren voor lerenden en werkenden. Zij is in 2008 onderscheiden met ‘de Johan van der Sanden erepenning’ door de Stichting Platforms VMBO voor haar verdiensten voor het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs.

Lees meer

Contact

U kunt per e-mail of per telefoon (06-51427650) contact met Marinka Kuijpers opnemen.

Agenda

24 - 03 - 2017
HU-congres 'LOB in het VMBO'

Hoe verankert u loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) op uw school? Graag nodigen wij u uit om, samen met decanen, ... Lees meer ›

01 - 06 - 2017
Trainingen in het kader van Bijscholing VMBO

Om docenten adequaat toe te rusten voor het werken met profielen en te ondersteunen bij een goede start is een ... Lees meer ›

21 - 06 - 2017
Conferentie: 'Anders doen denken' in het onderwijs

Op zoek naar uitdagingen: hoe begeleid je (leer)loopbanen van scholieren, studenten, opleiders én managers ... Lees meer ›

Tweet mee

@mactkuijpers - Mooi seminar op RUG over action research and lifelong learning. Voor empowerment op individueel niveau en emancipatie op collectief niveau.

@mactkuijpers - @AgeethNijboer @HermVerm zou goed zijn als ze 5 jaar nagaan hoe het zich ontwikkeld en ideeen over hebben. Leiden eisen tot vernieuwing?

Deel

Like ons op Facebook Tweet over ons Plaats op LinkedIn Deel op Google+