Home - Nieuws - Andere houding beleidsmakers vereist voor aanpak mismatch arbeidsmarkt

Nieuws

Andere houding beleidsmakers vereist voor aanpak mismatch arbeidsmarkt

5-4-2018 | Een nieuwe publicatie van Cedefop, Europees centrum voor de ontwikkeling van de beroepsopleiding, analyseert de resultaten van de European Skills and Job survey (ESJ). De survey werd ingevuld door 49.000 Europese werknemers en concentreert zich op de mismatch en het tekort van vaardigheden. Dit onderwerp is de laatste jaren van groot belang, met name voor beleidsmakers. Door de snel veranderende arbeidsmarkt had 4 op de 10 Europese werkgevers moeite met het vinden van mensen met de juiste vaardigheden. 

Beleidsmakers worden opgeroepen om een andere mindset aan te nemen voor het aanpakken van dit probleem. Deze mindset zal volgens het rapport gericht moeten zijn op een duurzame toepassing en een leven lang leren. Volgens Cedefop zal er een systeem gecreëerd moeten worden waarin mensen zich continu blijven ontwikkelen en vraag en aanbod beter op elkaar afgestemd worden. Ook de erkenning van non-formele vaardigheden is hierbij belangrijk. Het volledige rapport is te downloaden op de website van Cedefop. 

‹ Terug naar het overzicht

Agenda

31 - 12 - 2018
Trainingen in het kader van Bijscholing VMBO

Om docenten adequaat toe te rusten voor het werken met profielen en te ondersteunen bij een goede start is een ... Lees meer ›

  


Deel