Home - Nieuws - Handreiking Ouderbetrokkenheid en LOB

Nieuws

Handreiking Ouderbetrokkenheid en LOB

23-4-2018 | Als jongeren goede keuzes maken in hun schoolloopbaan, vergroten zij hun kansen op de arbeidsmarkt. Daarom is Loopbaan Ontwikkeling en Begeleiding (LOB) in het onderwijs van belang. Daarnaast spelen ouders een belangrijke rol in de loopbaanontwikkeling en -keuzes van jongeren. Scholen vinden het echter lastig om de ouders van kwetsbare leerlingen te betrekken bij de loopbaanontwikkeling en keuzes van het kind. 

In het kader van het City Deal project ''Ouderbetrokkenheid bij loopbaanontwikkeling van vmbo-leerlingen'' zijn twaalf vmbo-scholen in Amsterdam, Almere, Den Haag, Zaandstad en Utrecht aan de slag gegaan met de vraag: hoe kunnen scholen beter met ouders samenwerken zodat ouders hun kinderen beter kunnen begeleiden in de schoolloopbaan? 

Met steun van experts op het gebied van ouderbetrokkenheid ontwikkelden de scholen samenhangende en innovatieve ouderactiviteiten om gesprekken tussen leerlingen, ouders en school te bevorderen. Een aantal voorbeelden van ontwikkelde activiteiten zijn onder andere thuisopdrachten, voortgangsgesprekken gericht op de loopbaan en interactieve ouderavonden. Uit het onderzoek naar dit project (Kuijpers, Strijk & Lusse, van Schie, 2018) blijkt dat de activiteiten bijdragen aan het bevorderen van de ondersteuning van ouders aan hun kinderen. 

‹ Terug naar het overzicht

Agenda

31 - 12 - 2018
Trainingen in het kader van Bijscholing VMBO

Om docenten adequaat toe te rusten voor het werken met profielen en te ondersteunen bij een goede start is een ... Lees meer ›

  


Deel