Home - Nieuws - Advies Onderwijsraad: Een krachtige rol voor schoolleiders

Nieuws

Advies Onderwijsraad: Een krachtige rol voor schoolleiders

26-4-2018 | Schoolleiders zijn erg belangrijk voor de kwaliteit van het onderwijs. Het vak van schoolleider is door de jaren heen veranderd. Samenwerking met partijen buiten school zijn belangrijker geworden en de nadruk is steeds meer komen te liggen op het ontwikkelen en verbeteren van het onderwijs. De dagelijkse werkzaamheden van schoolleiders hebben tegenwoordig meer betrekking op leiderschap dan op managementtaken. Daarom is volgens de Onderwijsraad verdere professionalisering en een betere positionering noodzakelijk.

In het rapport van de Onderwijsraad worden aanbevelingen gegeven over hoe de rol van de schoolleider in het mbo, primair en voortgezet onderwijs kan worden versterkt. De adviezen hebben onder andere betrekking op het realiseren van een integraal systeem voor leiderschapsontwikkeling en het versterken van schoolleiderschap vanuit een gemeenschappelijk beroepsbeeld. 

‹ Terug naar het overzicht

Agenda

31 - 12 - 2018
Trainingen in het kader van Bijscholing VMBO

Om docenten adequaat toe te rusten voor het werken met profielen en te ondersteunen bij een goede start is een ... Lees meer ›

  


Deel