Home - Nieuws - Opiniestuk: Het belang van breed opgeleide hbo'ers

Nieuws

Opiniestuk: Het belang van breed opgeleide hbo'ers

22-5-2018 | VH-voorzitter Thom de Graaf schrijft in een opiniestuk dat hij het oneens is met het ROA dat het arbeidsmarktperspectief van economiestudenten in het hbo slecht is. 80% van de afgestudeerden werkte in 2017 op minimaal hbo-niveau. Het aandeel met een baan binnen het eigen vakgebied is vanaf 2016 toegenomen naar 78%.

Echter voorspellen onderzoekers dat het voor studenten in de sector economie moeilijker zal gaan worden om een baan in het eigen vakgebied te vinden. De werkloosheid onder afgestudeerden in deze sector is namelijk iets hoger dan het gemiddelde (4,3% voor alle afgestudeerden).

Volgens Thom de Graaf betekent dit echter niet dat het carrièreperspectief slecht is. De sector economie is namelijk een breed vakgebied met een breed arbeidsmarktperspectief. Je kunt je afvragen of je kunt bepalen of een afgestudeerde van een economie opleiding een baan heeft gevonden in hun 'eigen' vakgebied. Het gehele opiniestuk is te lezen op de website van ScienceGuide.

‹ Terug naar het overzicht

Agenda

31 - 12 - 2018
Trainingen in het kader van Bijscholing VMBO

Om docenten adequaat toe te rusten voor het werken met profielen en te ondersteunen bij een goede start is een ... Lees meer ›

  


Deel