Home - Nieuws - LOB-conferentie 27 september 2018

Nieuws

LOB-conferentie 27 september 2018

LOB: Toekomstgericht leren en organiseren
Over LOB-leerlijnen bij werkexploratie en netwerken

29-5-2018 | Het onderwijs en bedrijfsleven staan voor een nieuwe taak:  jongeren voorbereiden op een onzekere toekomst. Werk verandert continu waardoor zekerheid niet alleen gezocht kan worden in kennis over beroepen. Zekerheid moet komen uit een duidelijk zelfbeeld van de jongere en zicht op werkzaamheden die daarbij passen
Loopbaanontwikkeling en begeleiding (LOB) speelt hierbij een cruciale rol. Het gaat er om dat de jongere kennismaakt met werk en vooral  leert onderzoeken welk werk bij hem of haar past. Hiervoor is een integratieve LOB-leerlijn op schoolniveau nodig en netwerkcontacten op leerling/studentniveau. Het doel is om kansen in de toekomst te leren zien, te vergroten en te benutten.

Maar hoe organiseren we dit toekomstgerichte leren?

Tijdens de conferentie maakt u kennis met verschillende mogelijkheden om LOB-leerlijnen te organiseren. Inspirerende sprekers, waaronder Iliass El Hadioui (socioloog en onderwijswetenschapper aan de Erasmus Universiteit), zetten ons aan het denken over onderwijs en LOB. In (net)werksessies hoort, ziet en ervaart u hoe u op uw school hiermee aan de slag kan. De conferentie wordt georganiseerd door het Expertisepunt LOB en prof. dr. Marinka Kuijpers vanuit de Leerstoel ‘Leeromgeving en -loopbanen’.
 
De conferentie is bedoeld voor alle docenten, decanen, begeleiders in de beroepspraktijk, managers in vmbo, havo/vwo én mbo en bedrijfsleven.
 
Datum:            donderdag 27 september 2018 van 10:00 - 16:00 uur
Locatie:           Bunnik
Kosten:           € 50,-
 
Schrijf je in om deel te nemen.
Meer informatie via info@expertisepuntlob.nl

 
 

‹ Terug naar het overzicht

Agenda

31 - 12 - 2018
Trainingen in het kader van Bijscholing VMBO

Om docenten adequaat toe te rusten voor het werken met profielen en te ondersteunen bij een goede start is een ... Lees meer ›

  


Deel