Home - Nieuws - Uitval zonder diploma

Nieuws

Uitval zonder diploma

29-10-2018 | Waarom verlaten jongeren ongediplomeerd het onderwijs? Wat waren de vroege signalen van de voortijdige uitval? Wat doet deze groep jongeren anderhalf jaar na het ongediplomeerd verlaten van het onderwijs en hebben ze spijt van het afbreken van de opleiding? Deze en andere vragen staan centraal in de factsheet van ROA, Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt.

De groep jongeren die in de factsheet centraal staan zijn jongeren die het onderwijs zonder diploma van de laatst gevolgde opleiding verlaten, jonger dan 23 jaar oud zijn en niet in het bezit zijn van een startkwalificatie. Zij maken daarmee deel uit van de groep voortijdig schoolverlaters. De cijfers zijn afkomstig van enquêtes die in het najaar van 2017 door het CBS zijn afgenomen als onderdeel van het project SchoolverlatersInformatieSysteem (SIS) van ROA aan de Universiteit van Maastricht.

‹ Terug naar het overzicht

Agenda

31 - 12 - 2020
Trainingen in het kader van Bijscholing VMBO

Om docenten adequaat toe te rusten voor het werken met profielen en te ondersteunen bij een goede start is een ... Lees meer ›

  


Deel