Home - Nieuws - Taken en vaardigheden op het werk

Nieuws

Taken en vaardigheden op het werk

7-11-2018 | Het onderzoek van ROA 'Taken en vaardigheden op het werk' rapporteert over de eerste en tweede Nederlandse Skills Survey (NSS) die in 2012 en 2017 zijn gehouden. Het doel was om tussen en binnen beroepen te kijken naar vaardigheden en werktaken van Nederlandse werkenden.

Op deze manier kan in kaart worden gebracht welke werktaken belangrijker worden, in hoeverre vaardigheden zich ontwikkelen en hoe de match tussen vraag en aanbod eruitziet in de dynamische arbeidsmarkt. Daarnaast werd ook gekeken naar de effecten van technologische en organisatorische veranderingen op de vraag naar vaardigheden en in hoeverre dit leidt tot veranderende kansen en uitkomsten voor bepaalde beroepen en groepen op de arbeidsmarkt. Tot slot wordt aandacht besteed aan de vraag in hoeverre vaardigheden passend zouden zijn voor potentiële toekomstige beroepen waarin mensen werkzaam zouden willen zijn.

‹ Terug naar het overzicht

Agenda

31 - 12 - 2020
Trainingen in het kader van Bijscholing VMBO

Om docenten adequaat toe te rusten voor het werken met profielen en te ondersteunen bij een goede start is een ... Lees meer ›

  


Deel