Home - Nieuws - Raamwerk Evaluatie Interventies Leven Lang Ontwikkelen

Nieuws

Raamwerk Evaluatie Interventies Leven Lang Ontwikkelen

11-3-2019 | Hoe kan ervoor gezorgd worden dat iedereen zich een leven lang blijft ontwikkelen én zich de juiste competenties eigen maakt? Een rapport van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) presenteert een raamwerk met vijf evaluatiemethodes om de effecten van initiatieven op het gebied van een 'Leven Lang Ontwikkelen' op een verantwoorde wijze te meten:

1. Grootschalig gerandomiseerd experiment
2. Trapsgewijs gerandomiseerd veldexperiment
3. Difference in difference (DD)-methode
4. Regression in discontinuity (RD)-design
5. Voor- en nameting

Naast het evalueren van concrete LLO-interventies is het ook van belang om de ontwikkeling van het LLO in Nederland meer in het algemeen te monitoren. Zo worden er ook manieren gepresenteerd om de ontwikkeling van het LLO in Nederland op systematische wijze te monitoren.
 
Het afsluitende hoofdstuk van het rapport presenteert een beslisboom voor het kiezen van de meest geschikte evaluatiemethode en een checklist om te beoordelen of projectvoorstellen al dan niet voldoen aan de eisen voor het goed utivoeren van effectmetingen in het kader van LLO-interventies.

‹ Terug naar het overzicht

Agenda

31 - 12 - 2020
Trainingen in het kader van Bijscholing VMBO

Om docenten adequaat toe te rusten voor het werken met profielen en te ondersteunen bij een goede start is een ... Lees meer ›

  


Deel