Home - Nieuws - Een brug van school naar werk? Een nieuwe aanpak in Rotterdam Zuid

Nieuws

Een brug van school naar werk? Een nieuwe aanpak in Rotterdam Zuid

21-7-2020 | Een succesvolle loopbaan begint met een vlotte overgang van school naar werk. Het project BRIDGE dat de afgelopen jaren in Rotterdam Zuid is uitgevoerd had tot doel hieraan bij te dragen. De evaluaties van het project laten kleine positieve effecten zien.

BRIDGE is niet alleen bedoeld om schoolverlaters in Rotterdam Zuid een goede start op de arbeidsmarkt te bieden, maar ook om hen een geslaagde loopbaan in het vooruitzicht te stellen. Als het project succesvol is, zullen zij later in hun leven minder vaak een beroep hoeven te doen op steun van de overheid in de vorm van een uitkering en hulp bij het vinden van werk. Het project wil bijdragen aan de grote maatschappelijke meerwaarde dat meer jongeren aan het werk zijn, en zou ook grote besparingen op sociale zekerheid en op activerend arbeidsmarktbeleid kunnen opleveren. Kortom, BRIDGE lijkt potentie te hebben voor een win-win-win-situatie: winst voor de jongeren, winst voor werkgevers en winst voor de samenleving.

‹ Terug naar het overzicht

Agenda

31 - 12 - 2021
Bijscholing VMBO gaat nog steeds door, ook voor de nieuwe leerweg

Bijna 20.000 training zijn er inmiddels verzorgd in het kader van Bijscholing VMBO. Door corona was er even een dip in de ... Lees meer ›

  


Deel