Home - Nieuws - Inspiratiekaart praktijkleren in het mbo en overstap beroepen

Nieuws

Inspiratiekaart praktijkleren in het mbo en overstap beroepen

18-03-2021 | Steeds meer mensen stappen tijdens hun loopbaan over naar een andere sector waar nog veel werk te vinden is. Dit neemt door coronacrisis alleen maar toe. De beroepsbegeleidende leerweg (bbl) biedt kandidaten door middel van de combinatie van leren en werken een mooie opstap naar een baan in een kansrijke sector. Daar komen nu mogelijkheden in het mbo bij.Ter verbetering van de directe en duurzame inzetbaarheid van werkzoekenden en werkenden op de arbeidsmarkt komt in 2021 € 63 miljoen beschikbaar voor kortdurende bij- en omscholing via praktijkleren in het mbo. 

Het is de gezamenlijke ambitie van SZW, OCW, VNG, Divosa, UWV, Cedris, MBO Raad, NRTO, sociale partners en SBB om praktijkleren in het mbo structureel te verankeren in de arbeidsmarktregio’s. Ter inspiratie bij het overleg in de regio hebben de MBO Raad, NRTO, UWV en SBB deze inspiratiekaart ontwikkeld op basis van beschikbare informatie over kansrijke overstapberoepen. Deze inspiratiekaart kan helpen bij het benaderen van werkgevers en kandidaten.

‹ Terug naar het overzicht

Agenda

31 - 12 - 2021
Bijscholing VMBO gaat nog steeds door, ook voor de nieuwe leerweg

Bijna 20.000 training zijn er inmiddels verzorgd in het kader van Bijscholing VMBO. Door corona was er even een dip in de ... Lees meer ›

  


Deel